Grill 🍖🔥- prawidłowa segregacja odpadów…

🌼Kolejny długi weekend przed nami… więc przypominamy wszystkim miłośnikom grillowania jak prawidłowo posegregować odpady


Podpowiadamy:💬

  1. Papierowe i aluminiowe tacki 🥣po smażeniu mięsa zabrudzone tłuszczem – do pojemnika z odpadami resztkowymi czyli koloru czarnego.⚫️
  2. Jednorazowe talerzyki i sztućce: 🍴
  • plastikowe – do pojemnika na metale i tworzywa sztuczne czyli koloru żółtego,🟡
  • drewniane – do pojemnika bio czyli koloru brązowego.🟤

3. Opakowania po sokach 🧃– do pojemnika ma metale i tworzywa sztuczne czyli koloru żółtego.🟡

4. Butelki🍶

    • szklane – do pojemnika na szkło czyli koloru zielonego,🟢
    • plastikowe – po ich zgnieceniu do pojemnika na metale i tworzywa sztuczne czyli koloru żółtego.🟡

    5. Popiół z grilla 🕳– do pojemnika na odpady zmieszane czyli koloru czarnego,⚫️

    6. Opakowania po węglu drzewnym i brykiecie 🛍– są zabrudzone, więc do pojemnika na odpady resztkowe czyli koloru czarnego,⚫️

    7. Resztki jedzenia z grilla 🥩– do pojemnika bio czyli koloru brązowego🟤. Wyjątkiem są kości – te powinny trafić do pojemnika na odpady resztkowe czyli koloru czarnego⚫️.

    8. Grill

      • jednorazowy – do pojemnika na odpady resztkowe czyli koloru czarnego,⚫️
      • duży, metalowy – to odpad wielkogabarytowy więc zawozimy go do Punktu Selektywnego Zbierania Odpadów Komunalnych (PSZOK) w Rudzie.

      Życzymy udanego grillowania…

      Koszyk
      Przejdź do treści